SmartWeb website personalisatie: de meest gestelde vragen

effectiveprofiles Algemeen, retail

Eénzelfde en een algemene boodschap voor iedereen, is een boodschap voor niemand. Tegenwoordig zien we dat deze boodschap steeds vaker wordt gespecificeerd op een bepaalde groep mensen uit de doelgroep. Marketeers passen dit vaak toe via kanalen als social, search, advertising, e-mail of print. De mogelijkheden van het personaliseren van de website lijken nog onderbelicht. In ons vorige blog hebben we uitgelegd op basis van welke targeting regels je een website kan personaliseren d.m.v. onze SmartWeb tooling. In dit blog staan de meest gestelde vragen.

Werkt website personalisatie ook voor nieuwe bezoekers?

Ja, verschillende targetingregels werken voor nieuwe bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan de categorieën geo-targeting, bedrijf/IP, systeem-/ apparaatinformatie, bestemmingspagina, verwijzing, targeting op basis van URL en UTM tagging.

Kunnen mijn campagnesegmenten elkaar overlappen?

Ja, een bezoeker kan deel uitmaken van meer dan één campagne, en dit gebeurt vaak. Als twee campagnes conflicteren, kan je ze prioriteit meegeven. Wanneer een bezoeker deel uitmaakt van beide segmenten, zal alleen degene met de hoogste prioriteit wordt geactiveerd.

Kan ik meer dan één stuk inhoud aan een segment tonen?

Ja, elke campagne definieert een segment en kan veel verschillende inhoudsveranderingen/toevoegingen aan de site bevatten. In principe kan je met elke campagne een andere versie/ervaring van je site maken voor afzonderlijke doelgroep segmenten.

Werkt de targeting van SmartWeb realtime?

Ja, SmartWeb werkt realtime. Wanneer voldoet aan een bepaalde targetingregel en dus overeenkomt met een bepaald doelgroep segment, zal diegene de inhoud zien die u hebt toegevoegd of gewijzigd.

Kan ik gerichte inhoud aan iemand laten zien vanaf het moment dat ze landen?

Jazeker, sommige targeting parameters zijn niet gebaseerd op gedrag op de site, maar zijn beschikbaar voor gebruik op het moment dat iemand landt. Dit kan bijvoorbeeld door CRM-targeting. In het geval van CRM-targeting moet u ze naar de site sturen (bijvoorbeeld door een email) met hun unieke ID. Vaak wordt dit ID opgenomen als een URL-variabele in een link van een e-mailcampagne om dit te bereiken. In dit voorbeeld kan je ontvangers en klikkers vanuit een emailcampagne direct een gepersonaliseerde en getargete inhoud op de website laten zien.