Email personalisatie made easy

effectiveprofiles Algemeen, fashion, retail

Gepersonaliseerde productaanbevelingen in e-mail zijn een succesvolle manier om de betrokkenheid van klanten te vergroten, de doorklikratio te verbeteren en meer online omzet te genereren. Het lijkt dus vanzelfsprekend om ook te personaliseren op 1 van de meest succesvolle kanalen: Email.

Alleen blijkt dit in de prakrijk lastiger dan het klinkt. Hieronder leggen we de voordelen uit en hoe het wel eenvoudig kan…

Toen Amazon, de heilige graal van de eCommerce, begin 2000 begon met het tonen van  productaanbevelingen op de webshop, keek iedereen met open mond toe.

Hun eenvoudige, simplistische design en lay-out werden ondergeschikt aan de intelligente gepersonaliseerde ervaring die ze creëerden voor shoppers door gebruik te maken van instant browse gegevens in real time. Naar verluidt wordt bijna een derde van de inkomsten van Amazon alleen al gegenereerd door personalisatie.

Productaanbevelingen kunnen, als ze goed worden gedaan, zo succesvol zijn dat ze shoppers die in het verleden zijn afgehaakt, met succes terug kunnen brengen. 56% van de online shoppers geeft zelfs aan dat ze eerder zullen terugkeren naar sites die een gepersonaliseerde ervaring bieden. Het is daarom geen wonder dat gepersonaliseerde productaanbevelingen de conversie tot wel 150% en de gemiddelde orderwaarde met 50% blijken te verhogen!

Als we iets kunnen leren van het ongelooflijke succes van Amazon, dan is het wel dat je geen high-end graphics of fancy design nodig hebt om meer online verkoop te genereren. Het is data-gedreven personalisatie die de sleutel blijkt te zijn tot omzetverhoging.

De technologische kloof tussen on-site en off-site productaanbevelingen

We begonnen er al mee, de technologie om deze personaliseerde data omnichannel te gebruiken is vaak een enorme uitdaging vanwege de verschillende silo’s , wat best ironisch is omdat het best converterende off-site marketingkanaal meestal e-mail is.

Frustrerend, toch?

Nou, maak je geen zorgen meer want je bent hier aan het juiste adres! Wij gaan u laten zien hoe u elke e-mail ervaring voor elke shopper op uw site kunt personaliseren op een manier die eenvoudig is voor u en omzetverhogend voor uw organisatie.

Bij het slim inzetten is e-mail een geweldig instrument dat een aanzienlijke hoeveelheid inkomsten kan genereren en met succes zorgt voor een hogere lifetime value en minder churn.

De enige manier om de conversie- en retentiepercentages met e-mail echt te verhogen, is door eerst te kijken naar de twee belangrijkste kpi’s voor het succes van e-mailmarketing: de open rate en de doorklikratio.

De open rate is direct gerelateerd aan de deliverability en de onderwerpregel.

CTR heeft alles te maken met de inhoud van de e-mail. En dit is where the magic happens.

Als de inhoud van uw e-mails relevant is voor shoppers, resulteert dat in een hoge CTR. Neem goede, gepersonaliseerde inhoud op in uw e-mails, en het zorgt ervoor dat shoppers op uw e-mails klikken en teruggaan naar uw site.

Vraag jezelf af: “Is dit e-mailbericht relevant voor elke individuele shopper of is het algemeen en te breed? Komen mijn e-mails overeen met verschillende segmenten van gebruikersgedrag of zit er geen specifieke gedachte achter.

Een algemene e-mail sturen naar alle shoppers is gewoon niet genoeg. Dus hoe kunt u productaanbevelingen gebruiken om uw e-mails aantrekkelijk en relevant te maken voor elke individuele shopper en zo uw doorklikratio te verhogen?

Gepersonaliseerde productaanbevelingen in e-mail kunnen CTR met 300% of meer verhogen

Een hogere CTR betekent een hogere kans op conversie en meer in actieve gebruiker terug naar uw site. Het idee is dat hoe meer opties – relevante, boeiende, aantrekkelijke opties – u uw shoppers in e-mail voorschotelt, hoe groter de kans is dat ze klikken en voila! Uw CTR gaat omhoog.

De voorwaarden  om de verkoop te verhogen met aanbevelingen in e-mail

Wanneer u productaanbevelingen in uw e-mailcampagnes gebruikt, is het belangrijk om te onthouden dat het doel van productaanbevelingen is om op een gepersonaliseerde manier met shoppers in contact te komen, NIET om alleen maar ruimte te vullen en te hopen dat iets blijft hangen.

Om uw productaanbevelingen echt persoonlijk te maken, gebruikt u verschillende algoritmen voor verschillende campagnes. Elke campagne richt zich op een ander gebruikerssegment en toont op gegevens gebaseerde content die shoppers daadwerkelijk terugbrengt.

Omdat in EffectiveProfiles alle data samenkomt, is het probleem van de verschillende silo’s al opgelost. Omdat alle klantdata op 1 plek staat en de website aanbevelingen aangestuurd worden vanuit EffectiveProfiles is het eenvoudig deze aanbevelingen ook door te zetten in jouw email, ongeacht het email platform wat je gebruikt.  Of dit nu Spotler, Copernica, Selligent of onze emailoplossing is we hebben de integraties met iedereen.

Daarnaast hebben we een oplossing ontwikkeld om de aanbevelingen eenvoudig in jouw mails te plaatsen volledig in design.

of het nu gaat om aanbevelingen / laatst bekeken producten / of cross sells. Alles is eenvoudig toe te voegen in jouw gesegmenteerde emails

bron: Wrk