De stand van online Fashion in de VS

effectiveprofiles Algemeen, fashion

Wij kijken even over de grens om te zien wat hoe de online fashion markt in de VS het in het eerste en tweede kwartaal van 2018 heeft gedaan.

De drijvende krachten achter online fashion retail
Simpel gezegd heeft Fast fashion de boventoon gevoerd in Q1/Q2 van 2018 (zie onderstaande grafiek). De maandelijkse online bezoeken in dit segment groeiden van maart tot en met juni elke maand met 20%.

Luxery brands waren grote spelers in de activiteiten aan het einde van het jaar. Gucci hadeen dramatische 108% YoY boost in site visits, en een winstgevende strategie voor hen was het opnieuw uitvinden van zichzelf om zich beter aan te profileren bij Millennials. Dit omvatte nieuwe productlijnen die populair zijn bij die groep (zoals fanny packs en hoodies) en samenwerkingen met de in Harlem gevestigde ontwerper Dapper Dan. Gucci paste ook hun digitale strategie aan om een jonger publiek aan te trekken, wat leidde tot een boost van 55% in juni voor het YoY Instagram-verkeer.

Belangrijkste uitdagingen inĀ  online voor Amazon

Amazon’s inzet op eigen labels,: nu 70, lijkt vruchten af te werpen. Het aantal bekeken pagina’s voor de categorie Kleding & Accessoires overtrof de mode-industrie met 3% (Q2 vs. Q1 in 2018). Verder is het totale aantal aankopen ook harder gegroeid dan de top vijf van de modemerken (11% vs. 7%).

Kortingen

We zagen ook dat er steeds meer naar kortingen wordt gezocht. Terwijl het volledige Q4 zoekopdrachten naar aanbiedingen kortingen en promoties toenamen, was er in oktober vooral sprake van grote stijgingen, wat kan betekenen dat klanten ook in andere maanden een vriendelijke prijsstelling willen, niet alleen tijdens de feestdagen.

Online retail vormt ook een dubbel voordeel voor merken – naarmate de online activiteit groeit; de exclusiviteit tot een merk lijkt af te nemen. Het aantal shoppers dat meer merken overweegt in hun aankoopbeslissingsset is drastisch toegenomen. Deze trend is te zien bij topmerken als fast fashion, premium en luxemerken.

 

Credits: Hitwise