Je bouwt pas écht goede custom audiences met declared data.

effectiveprofiles Algemeen

Wat is declared data?

Declared data is data dat vrijwillig door de consument is afgegeven. Ze hebben toestemming gegeven dat jij, als bedrijf, deze data mag gebruiken. Deze vorm van first party data is extra waardevol omdat je achter de motivaties, bedoelingen, interesses en voorkeuren van de consument kan komen. Omdat deze data voor specifiek voor jouw bedrijf/merk is verzameld, is het relevant en uniek. Combineer deze data met gegevens als naam, e-mailadres, geboortedatum, woonplaats of gedrag (b.v. aankopen of e-mail interacties) en dan heb je pas écht goede custom audiences.

Personalisatie bieden loont!

In deze blog vertelden we je dat personalisatie bieden loont. 45% van de Nederlanders vindt het dan ook geen probleem om persoonlijke gegevens af te staan als het voor hen duidelijk is welke voordelen dit overlevert (Microsoft Digital Trends, 2015). 74% vindt het zelfs vervelend als een website niets met persoonlijke informatie doet en hen dus geen persoonlijke ervaring biedt (Janrain & Harris Interactive). We moeten dus starten met het bereiken van de consument, het blijkt namelijk dat wanneer we de consument bereiken en vragen om meer informatie, zij bereidt zijn om gegevens af te staan.

Maar hoe bereik je jouw consument?

Je weet wie jouw doelgroep is; in welke leeftijdscategorie zij zitten, waar ze wonen en wat hun geslacht is. Door deze segmentatie te gebruiken in bijvoorbeeld Facebook advertising, kun je jouw doelgroep targetten en verkrijg je hun aandacht met een advertising budget dat heel specifiek is ingezet. Wanneer je de aandacht hebt getrokken, kun je met een activatie of SmartSurvey achter motivaties, bedoelingen, interesses en voorkeuren komen. Maar ook via e-mailmarketing of je website kun je achter deze informatie komen. Door bijvoorbeeld een extra vraag te stellen op een formulier op je website of het simpelweg te vragen in je nieuwsbrief.

Wat zijn de voordelen?

Wanneer je de motivaties, bedoelingen, interesses en voorkeuren van jouw doelgroep hebt achterhaalt, kun je dit gebruiken in vervolgcampagnes. In plaats van algemene brand campagnes tonen aan iedereen, kan je gaat hyper-targetten. Stel: 30% van de klanten van GROHE heeft aangegeven dat zijn of haar keuken wordt verbouwd, dan kun je deze groep targetten met content die hierop inspeelt. Door het toevoegen van relevantie verhoog je de kans op interactie of een aankoop, met minder budget (je sluit immers de groep waarvoor het niet relevant is uit). Met onze SmartConversion tool personaliseren wij je website op basis van de voorkeuren van de specifieke consument. Bezoekers voelen zich aangesproken, klikken sneller door en blijven langer op je website. Ook kun je deze groep targetten via social media en e-mailmarketing.

Meer weten?

Neem dan contact op met Jeroen de Faber via: jeroendefaber@effectiveprofiles.com.