STAP VOOR STAP DATADRIVEN WERKEN


Een bewezen stappenplan om klantinsights structureel in te zetten

Discover the best marketing campaign platform


Create campaigns your customers can't ignore

Ongetwijfeld heb jij ook de wens om met klantdata aan de slag te gaan. Iedere marketeer beseft dat dit noodzakelijk is om relevant te blijven. Bij de meeste organisaties zijn echter nog voldoende belemmeringen om datagedreven aan de slag te kunnen: Van organisatorische factoren, tot kennis en budget.


Om deze belemmeringen weg te nemen hebben we in de afgelopen jaren een stappenplan ontwikkeld wat werkt, en zelfs zeer goed werkt! Het stappenplan is voortgekomen uit gesprekken die we jaarlijks hebben met tientallen bedrijven over de uitdagingen die ze hebben en keuzes die ze moeten maken. Het stappenplan wordt continue in de praktijk  geoptimaliseerd. 

Stap 1: Kosteloze Quickscan

Waar begin je en hoe start je? Waar kun je je omzet verbeteren? In de eerste stap maken we een gratis quickscan van jouw klanten en de kansen die er binnen je klantenbestand liggen. De quickscan is gratis dus budgetdiscussies zijn nog niet nodig, daarnaast kost deze fase je nog nauwelijk kostbare tijd. Omdat we in deze Quickscan jouw klantdata analyseren kunnen we de inzichten ook direct doorvertalen naar acties.

Deze quickscan hebben we inmiddels al voor meer dan 50 bedrijven gemaakt. Bekijk een voorbeeld analyse.

Stap 2: Kosteloze Brainstorm

In de brainstorm geven we toelichting op de quickscan aan alle betrokkenen binnen jouw organisatie en bepalen we samen hoe we de acties uit de quickscan ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen brengen. De brainstorm is ook kosteloos. Na de brainstorm heb je de volledige vrijheid om te bepalen of je verder met ons gaat of de kennis op een andere manier inzet. Je zit nergens aan vast.

Stap 3: Proof of Concept

Uit de quickscan en brainstorm zijn ROI insights gekomen die je graag in de praktijk getest zou willen hebben. Bij de Proof of Concept kun je onze experts in email, campagnes, social en advertising betrekken. Daarnaast is het ook mogelijk om de Proof of Concept intern uit te voeren, waarbij je alleen gebruik maakt van onze oplossing en ondersteuning. Na de Proof of Concept zou er een mooie en overtuigende concrete case moeten zijn die de organisatie overtuigt om verder in datadriven marketing te investeren. In mensen en middelen. Ook na de Proof of Concept heb je weer de mogelijkheid om verder te gaan met het stappenplan of om een andere invulling te zoeken.

Een aantal Proof of Concept voorbeelden:

  • Consumenten met een hogere lifetime value via adwords converteren.
  • Via email herhaalaankoop in een specifieke productcategorie stimuleren.
  • Verbeteren van herhaalaankoop via Email.
  • High value inactieve klanten heractiveren
  • Verbeteren van de leadsconversie van campagne deelnemers
  • Meer kwalitatieve email opt-ins

Stap 4: Implementatie

Na een succesvolle Proof of Concept helpen we je om alle vormen van communicatie en marketing geleidelijk te optimaliseren . Een goede fasering is hierin key. We helpen je in begeleiding en advies in het proces en om  EffectiveProfiles optimaal in te zetten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om onze expert teams samen met jullie experts samen te laten werken. We hebben de beschikking over conversie specialisten, email marketing specialisten, data analisten, brandmarketeers en advertising experts. In de opstartfase (0-6 maanden) stellen we EffectiveProfiles tegen gereduceerd tarief beschikbaar.

Welke uitdagingen lossen we op?

Budget: Resultaat helpt bij het alloceren van budget voor optimalisatie van je digitale communicatie. Maar voordat je resultaat krijgt moet je dus eerst investeren. Om deze cirkel voor te zijn starten we kosteloos.

Kennis: Omdat we een compleet stappenplan aanbieden, zetten we onze kennis in om de samenwerking succesvol te maken en het kennisniveau van jullie organisatie te vergroten.

Tools: Het is lastig de juiste tools te kiezen om datagedreven te starten. I.p.v. demo's of factsheets leer je onze tool in de praktijk kennen en kun je effectiever een keuze maken.

Data integratie: Wij zorgen voor het samenbrengen, analyseren en opschonen van data en kijken actief naar de gaps in je data.

Strategische uitdagingen: Door relevantere communicatie en je kennis van de producten als specialist beter te benutten bied je op een goede manier tegenwicht aan de technologische ontwikkelingen die grote online partijen inzetten.

Dataveiligheid en Privacy: Wij denken met je mee hoe je klantdata binnen de nieuwe wetgeving in kan zetten. Daarnaast bezitten we alle certificaten om met data van partners om te  mogen gaan.

Starten met groei. Direct.