Digital trends voor 2022 deel 2

 

Automation

In 2022 zullen er steeds meer datagestuurde marketingcampagnes worden gebruikt in een breder scala van sectoren.

 

Zo zal het toevoegen van marketingautomatisering aan uw digitale marketingstrategie deze efficiënter en effectiever maken, aangezien marketeers hun workflows kunnen automatiseren en minder tijd hoeven te besteden aan repetitieve taken.

 

Effectiveprofiles biedt marketeers de mogelijkheid om consumentenprofielen op te bouwen en deze in de sales funnel te nurturen.

 

De “one size fits all”-aanpak werkt al lang niet meer, en het is hoog tijd om te kijken naar het segmenteren van verschillende strategieën, content en formaten op basis van de klanten dat je hebt.

 

Klanten worden steeds intelligenter en selectiever. Dus als u hen voor wilt blijven wanneer ze online zoeken naar informatie over uw product of dienst, moet u bijhouden wat ze online zien: artikeltitels, links die worden gedeeld vanaf andere websites, of social media posts over uw merk die hen kunnen helpen in hun besluitvormingsproces.

 

In het algemeen wordt het tijd om na te denken over conversational (marketing) automation om sterkere relaties met uw klanten op te bouwen en meer over hen te weten te komen.

Daarom zal marketingautomatisering essentieel zijn om de journey te managen en beinvloeden. Zie hierbij ook deel 3

 

 

Hyper Personalisatie 1:1

Het is niet meer dan logisch dat consumenten met de dag kieskeuriger worden. Zij zijn veel veeleisender en meer verwend dan ooit tevoren. De reden hiervoor is – het aanbod. Er zijn veel meer bedrijven dan ooit tevoren die dezelfde (of soortgelijke) producten tegen dezelfde (of soortgelijke) prijs aanbieden. Dus, hoe maak je ze blij?

 

Echte 1:1 ervaringen creëren een compleet nieuwe ervaring voor iedereen. Personalisering kan veel verder gaan dan de info die iemand in een webformulier invult. Tegenwoordig hebben merken de macht om te hyperpersonaliseren. Audience segmentatie kan plaatsvinden op individueel niveau en campagnes kunnen worden aangepast aan het individuele niveau op basis van  first-party gegevens zoals website gedrag, bezoekfrequentie, aankooppatronen en voorkeuren. Al deze gegevens gecombineerd met automatisering betekent dat u snel unieke, relevante en hoger-converterende persoanlisatie in de journey kunt doen.

Dit geeft u de mogelijkheid om elke bezoeker als een echte klant te behandelen – of het nu om vijf klanten gaat of om vijf miljoen.

 

Customer Journey Orchestration.

 

Een belangrijke uitdaging voor het nieuwe jaar.

Customer journeys worden steeds complexer om te managen. Hybride winkelen moet leiden tot hybride marketing. Customer journey orchestration ondersteunt een vloeiende mix van online en offline touchpoints en ervaringen.

 

Om met journey orchestration succesvol te zijn, zullen marketeers de customer journeys diepgaand moeten begrijpen. Dit houdt in dat de traditionele lineaire kijk op de journey moet worden losgelaten ten gunste van realistischere journey maps. Journey maps die gericht zijn op hoe inidividuele klanten beslissingen nemen, en welke beslissingen breekpunten zijn, helpen marketeers bij het vinden van mogelijkheden om te sturen.

Marketeers zullen evenwichtige flows moeten creëren. Dat betekent een balans vinden tussen digitale en niet-digitale ervaringen, maar ook het ondersteunen van de uitvoering van beslissingen die klanten al hebben genomen … en het ondersteunen van reflectieve besluitvorming. Meer ondersteuning bij het nemen van deze beslissingen betekent dat klanten sneller en met beter resultaat de journey doorlopen