Haal het maximale uit Black Friday – last minute conversie verbeteringen

 

Black Friday (26 november) en Cyber Monday (29 november) zijn twee dagen die volledig in het teken staan van shoppen. Inmiddels zijn deze dagen dan ook niet meer weg te denken in Nederland. 

 

Het is niet meer de vraag OF er iets gedaan moet worden rondom Black Friday, maar HOE het moet worden gedaan.

Afgelopen jaar kocht 1 op de 8 consumenten een product, vanuit een gepersonaliseerde Black Friday mail, en zorgde websitepersonalisatie voor méér dan 29% van de conversies!

 

Maak je aanbiedingen persoonlijk

Val consumenten niet lastig met deals die hun aandacht wegnemen van producten die echt relevant voor hen zijn. Zorg dat je bezoekers alleen de deals zien die echt aansluiten bij hun behoeften. Binnen EffectiveProfiles is het eenvoudig om hier een goed onderscheid in te maken door de aanbevelings algoritmes in te zetten

 

Vergroot je email bestand

Het bezoek van je website zal enorm toenemen, maar jammer genoeg zullen niet al deze bezoekers direct kopen. Daarom is het een ideale gelegenheid om deze extra bezoekers lid te laten worden van je nieuwsbrief. Zodat je voor de December periode mooie campagnes op kan zetten en deze nieuwe aanwas tot klant kan maken.

 

Optimaliseer je verlaten winkelmandjes automation

Nooit was een goede abandonned cart strategie zo belangrijk als op Black Friday.

Consumenten zijn deze dagen snel afgeleid, waardoor het extra belangrijk is om ze te overtuigen het product te bestellen, voordat de aanbieding voorbij is. Kijk goed naar de timing van je huidige abonned cart campagnes en het moment van je tweede mail.

 

Segmenteer je advertenties

Kliks vanuit ads zijn goed, Kliks van de juiste personen nog beter! De concurrentie is hoog in de biedingen, dus zorg ervoor dat je de juiste groepen target. Vanuit de audiences in EffectiveProfiles kun je eenvoudig deze gebruikerslijsten  uploaden en  synchroniseren met  Facebook en Google

 

Laatst bekeken items- en aanbevelingen in je nieuwsbrieven

Vergroot de conversie van je Black Friday nieuwsbrieven door je abonnees te herinneren aan de producten die ze bekeken hebben en de juiste relevante aanbiedingen

 

Segmenteer je nieuwsbrieven

Natuurlijk kun je 1 Black Friday mailing maken voor je hele bestand, alleen is de kans groot dat het aanbod voor een groot gedeelte van je lezers niet interessant is. Hierboven hebben we al even het belang van personalisatie benoemd, segmentatie van de doelgroep is net zo belangrijk. Zo kun je je vip klanten anders aanspreken en hen een ander aanbod doen. Daarnaast is een ander goed segment: de actiekopers. Maak een specifieke mailing voor de kopers die vorig jaar op Black Friday voor het laatst hebben gekocht bij je.

 

Exit intent popup met timer

Besluiten je bezoekers ondanks al je inspanning toch om de site te verlaten? Stel een exit popup in om dit te voorkomen. Je kunt de exit popup verrijken met een timer om de urgentie op te wekken en met een laatste aanbod om ze toch te converteren.  Een andere mooie optie is om ze in de exit popup hun aanbieding nog eens met 5 dagen te laten verlengen en reserveren.

 

Post Black Friday Campagne: leftovers

Een gepersonaliseerde re-marketing advertentie die de “Black Friday Leftovers” laat zien. Dit zijn de artikelen die je op voorraad hebt die niet verkocht zijn op Black Friday.

Zo kan je extra prikkels geven aan de bezoekers die tijdens de drukke Black Friday-dagen interesse hebben getoond!

 

Nog snel meer conversie voor Black Friday klaar zijn voor de feestdagen? We got your back!