Relevante contentmarketing in de buyers journey

effectiveprofiles Algemeen, fashion

Een contentmarketingstrategie waarin de nieuwste technologie is verwerkt, creatief gebruik wordt gemaakt van sociale media en content op nieuwe manieren wordt gedistribueerd die loyaliteit en verkoop stimuleren, is een must-have voor de huidige modemerken.

Het staat buiten kijf dat shoppers in toenemende mate een realtime en gepersonaliseerde ervaring verwachten bij het omgaan met hun favoriete stijlmerken. Als ze vragen hebben, willen ze onmiddellijk antwoord krijgen. En als ze tussen de aankopen door met merken communiceren, willen ze geïnspireerd, vermaakt en geïnformeerd worden.

Denk aan deze statistieken:

In het afgelopen jaar heeft 40 procent van de YouTube-gebruikers zich tot het platform gewend om meer te weten te komen over een product voordat ze het kochten. – Google

52 procent van de consumenten zal waarschijnlijk van merk veranderen als een bedrijf geen moeite doet om de communicatie met hen te personaliseren. – Salesforce

Binnen zes maanden na een omnichannel-winkelervaring registreerden klanten 23 procent meer repeat shopping trips naar de winkels van de retailer en waren ze eerder geneigd om het merk meer aan te bevelen bij familie en vrienden dan degenen die een enkel kanaal gebruikten. – Harvard Business Review

In 2021 zal naar verwachting 53,9 procent van alle e-commerce in de detailhandel worden gegenereerd via m-commerce (d.w.z. op mobiele apparaten). – Statista

Daarom is het opbouwen van relaties met consumenten via content zo belangrijk. Meer dan ooit moeten modemerken always-on zijn om hun klanten in elk deel van de buyersjourney te overtuigen
Maar de merken die zullen slagen, zijn de merken die leren hoe ze strategischer om kunnen gaan met hun tijd en middelen om boven het merkgeschreeuw uit te stijgen.

Communiceer met gerichte, impactvolle content die mensen inspireert” “In plaats van bij te dragen aan het algemene rumoer op elk platform, zegt Duncan Edwards, voormalig Hoofd Content Development voor mode retailer ASOS.
Hier zijn de meest impactvolle manieren waarop modemerken gebruik maken van content marketing om naamsbekendheid op te bouwen, aankoopbeslissingen te beïnvloeden, trouwe klanten te behouden en uiteindelijk hun bottom line verbeteren.

Click-and-shop en User-generated Content
“Vooruitstrevende merken ondernemen stappen om de mismatch tussen de boodschap die het merk graag wil vertellen en de boodschap die de consument wil horen te verminderen : Ze creëren shoppable en persoonlijk relevante content”, legt Ometria, een blog voor e-commerce marketeers, uit.

Terwijl de trend al een paar jaar aan de gang is, zorgen verbeterde technologie en nieuwe functies op verschillende platformen ervoor dat merken de inhoud en winkelervaringen naadloos kunnen integreren op creatieve nieuwe manieren. Instagram en Facebook bieden beide shoppable advertenties.
Ondertussen vinden veel modemerken succes door gebruik te maken van blogs en user-generated content (UGC) op sociale media om de betrokkenheid van het publiek te stimuleren en authentieke click-and-shop ervaringen te creëren.

Madewell is één merk die goed met shoppable content werkt. Met meer dan 1 miljoen Instagram volgers deelt de fashionretailer consequent beelden van prachtig gefotografeerde producten en biedt een directe link voor mensen die willen winkelen.
Deze Instagram post geeft geïnteresseerde shoppers niet alleen directe toegang tot de productpagina, maar sluit ook mooi aan bij de “Madewell Musings” blog, met een essay van Harper’s Bazaar Fashion Editor Olivia Fleming (degene die op de Instagram foto staat). Het is de perfecte combinatie van inhoud en commercie, zonder ooit het gevoel te verkopen. Madewell bevat regelmatig foto’s van klanten met hashtags zoals #everydaymadewell en #totewell zodat klanten stijlinspiratie kunnen opdoen bij andere Madewell shoppers.

ASOS is een ander merk dat UGC onder de knie heeft gekregen en het gebruikt om een boeiende ervaring voor fans te creëren.
Op Instagram en haar website vraagt ASOS gebruikers om foto’s te delen van zichzelf gekleed in ASOS-producten, getagd met #AsSeenOnMe. ASOS-curatoren posten de afbeeldingen opnieuw op Instagram en de #AsSeenOnMe landingspagina met informatie, zodat gebruikers de looks kunnen winkelen. Met UGC-foto’s is dit een win-win: ASOS kan haar merk promoten door middel van waardevolle, authentieke content (en sommige gebruikers converteren naar klanten), klanten krijgen aandacht, en andere fans kunnen zich laten inspireren door die UGC-foto’s.

 

Verbeterde klantenservice via mobiel, digitaal en sociaal
54 procent van de consumenten is gestopt met shoppen bij een bedrijf vanwege slechte service, volgens een onderzoek van Aspect Software uit 2017.

E-mailmarketing personalisatie
Tachtig procent van de marketeers noemde e-mail als het belangrijkste kanaal voor real-time personalisatie, volgens Adobe’s Digital.
Fashion retailers die nog geen gebruik maken van email personalisatie laten een groot potentieel aan omzet liggen.

Eén bedrijf dat succes heeft, is Thread, dat gepersonaliseerde stijlaanbevelingen geeft aan meer dan 650.000 gebruikers. Zegt Tom Banham, content editor bij Thread: “Persoonlijk denk ik dat als je in iemands inbox zit, je een verantwoordelijkheid hebt….We willen er zeker van zijn dat alle content die we versturen de ervaring van onze gebruikers echt verbetert”.

Naast de aanbeveling van de stylist, legt Banham uit dat gebruikers e-mails kunnen krijgen op basis van woonplaats, of de weersverwachting. “Dus het voelt in ieder geval alsof je iets persoonlijks krijgt.

Een andere overtuigende casestudy is Alex en Ani. De juwelen retailer verzond alle abonnees dezelfde e-mail – maar de conversies waren niet hoog. Dat leidde ertoe dat het bedrijf zich in data verdiepte om een beter inzicht te krijgen in het gedrag, de voorkeuren en de interesses van de gebruiker.
Met deze bevindingen experimenteerden Alex en Ani met gepersonaliseerde e-mails. Het stuurde gerichte e-mails om mensen die hun shoppingcarts hadden achtergelaten opnieuw te betrekken en zette gepersonaliseerde e-mails en ervaringen op locatie in met dynamische aanbevelingen. Alex en Ani’s inspanningen resulteerden in een toename van 73 procent van de maandelijkse e-mailinkomsten.

Met merken die zich steeds meer richten op millennials en Generation Z, zullen ze zich richten op e-mailautomatiseringsprogramma’s die hen zullen helpen om consumenten tevreden te stellen en vertrouwen op te bouwen. Zoek dat in de vorm van meer verlaten karrenberichten, verjaardagse-mails en “top pick”-round-ups op basis van vroegere aankopen.

Blogs die werken
Blogs zijn nog steeds een van de beste manieren voor merken om hun content te tonen – en mode retailers hebben een aantal van de meest effectieve content hubs die er zijn.

J.Crew is een retailer die de shopbare blogervaring al onder de knie heeft. Van echte mensen die nieuwe producten “testen” en hun gedachten delen, tot achter de schermen kijken naar hoe kledingstukken worden gemaakt, tot stijlbrekers en lokale tours, deze blog leest als een elegant modetijdschrift – maar met ingebedde productlinks die klanten gemakkelijk van lezer naar shopper laten converteren

Een blog en de inhoud ervan, verspreid over meerdere kanalen, helpt merken top-of-mind te blijven zodra consumenten klaar zijn om te kopen.

Modemerken kunnen ook gebruik maken van blogcontent om een onbenut publiek aan te spreken, zoals The_ONES van Zappos doet met zijn sneaker-culture content voor vrouwen.

De site deelt de achtergrondverhalen van iconische sneaker designers, beroemdheden en “sneakeristas”. En natuurlijk zijn er in de stories modules ingebed die de lezers in staat stellen om direct te shoppen .

” De consument wil niet alleen een geweldige ervaring, maar ook weten welke lifestyle merken hij koopt om zijn waarden en smaak te delen”, zegt Edwards. “Het is wat een merk relevant maakt in hun ogen, dus is het belangrijk om elk moment uw DNA aan te tonen.

Whats next

Instagram stories. Met behulp van Instagram’s Stories feature kunnen merken altijd in de feeds van hun fans blijven.
Michael Kors heeft hier succes mee geboekt, met een double digit groei in de advertentie recall na het segmenteren op millennials en hen te targeten met aangepaste Instagram Stories.

Dynamische, interactieve e-mailinhoud. In plaats van het versturen van statische e-mail nieuwsbrieven, experimenteren merken als REI met mailbare microsites die doorzoekbaar zijn zonder de website te bezoeken. Anderen integreren geanimeerde GIF’s, live achtergronden en interactieve functies in hun ontwerpen. een verpakt inbox.

Zoals elke trend zal elk van deze contentmarketing tactieken het meest succesvol zijn wanneer merken ze optimaliseren voor hun eigen publiek. Op die manier bereiken ze klanten op een manier die relevant, persoonlijk en authentiek aanvoelt.

” De consument wil niet alleen een geweldige ervaring, maar ook weten welke lifestyle merken hij koopt om zijn waarden en smaak te delen”, zegt Edwards. “Het is wat een merk relevant maakt in hun ogen, dus is het belangrijk om elk moment uw DNA aan te tonen.

Credits: Dawn Papandrea