Hoe gepersonaliseerde content voor extra omzet zorgt

effectiveprofiles Algemeen

5x zo zorg jij voor extra omzet

Personalisatie houdt in dat een specifieke bezoeker van je website of ontvanger van je e-mail/social media toegesneden content ontvangt. Hoe ver je hierin gaat, hangt af van de data die jij van je klanten verzameld hebt. Data kan gaan over kenmerken, voorkeuren en het gedrag van een bezoeker. Hoe meer data je hebt, hoe persoonlijker en specifieker de boodschap wordt.

1.Het werkt psychologisch

Het zit in ons brein dat we een voorkeur voor personalisatie hebben. Dit komt met name door twee factoren: het in controle willen zijn en door de overkill aan informatie dat we dagelijks ontvangen. Omdat er té veel informatie bij ons binnenkomt, moeten we filteren. Berichten die relevant en ‘speciaal voor ons gemaakt zijn’ blijven over. Zo voelen we ons speciaal én meer in controle (Elise Homan, 2015).

2.Verbeter je lead nurturing

Lead nurturing is een proces waar een relatie met je klant wordt opgebouwd. Tijdens het promoten van speciale acties, ontvang je informatie van je klant. Gebruik deze informatie om je communicatie te personaliseren. Zo verzend je de juiste call to action (CTA) op het juiste moment, naar de juiste persoon én met de juiste content (Elise Homan, 2015).

3.Ga voor relevantie

… En verhoog je conversieratio. Bezoekers verwachten van bedrijven dat zij hen een persoonlijke online ervaring biedt. 45% van de Nederlanders is bereid persoonlijke gegevens af te staan als het duidelijk is welke voordelen dit voor hen oplevert (Microsoft Digital Trends, 2015). En vindt 74% het zelfs vervelend als een website niets met persoonlijke informatie doet en hen dus geen persoonlijke ervaring biedt (Janrain & Harris Interactive).

4.Trek de aandacht

Om in een e-mailbox op te vallen, is het bijna cruciaal om gepersonaliseerde content toe te voegen. Gepersonaliseerde e-mails hebben gemiddeld 14% hogere click through rates (CTR) en resulteert in 10% hoger conversieratio (COR) (Industrial Strength Marketing).

5. Zorg voor een goede retargeting campagne

Een gemiddelde webshop heeft een conversiepercentage van 2%. Met een retargeting campagne bereik je de overige 98% en kun je deze groep overtuigen om alsnog een aankoop te doen. Door een burn pixel te installeren, sluit je mensen die al een aankoop hebben gedaan uit van de campagne. Ook kun je bepaalde pagina’s uitsluiten van de campagne, bijvoorbeeld de retourpagina, zo retarget je geen personen die geen interesse meer hebben in je product.

Ga voor gepersonaliseerde content en zorg voor meer engagement à  meer kwalitatieve clicks én een verhoogde omzet. Let wel op! Een overkill aan berichten kan zorgen voor een negatief effect. Succes!