Verklarende woordenlijst

effectiveprofiles Algemeen, fashion, retail

KPI’s zijn sleutelgetallen die de prestaties van de belangrijkste functionele gebieden aansturen die u helpen de effectiviteit ervan te bepalen. Verschillende digital marketing KPI’s zullen worden gebruikt om uw niveau van succes bij het bereiken van bepaalde doelen te bepalen. U staat op het punt om tal van voorbeelden te krijgen van verschillende digitale marketing KPI’s en wat ze gebruikt worden om bij te houden. Tegen de tijd dat u klaar bent met het lezen van dit artikel, zult u een goed begrip hebben van hoe krachtig een marketing KPI kan zijn.

 

Rendement op investering (ROI)

Return on investment (ROI) KPI’s zijn waarschijnlijk de KPI’s die het meest worden gevolgd, omdat ze het duidelijkste beeld geven van hoe uw marketing de bottom line beïnvloedt. Als het erom gaat te begrijpen hoe uw marketing uw winst beïnvloedt, zijn dit de digitale marketing KPI’s die u moet volgen.

 

Kosten per Mille (CPM)

Uw CPM is de kosten die nodig zijn om uw marketing in de voorkant van duizend mensen (mille). Dit zijn de soorten cijfers die de traditionele marketing al tientallen jaren levert en bieden een algemeen begrip van uw marketing exposure. Met de gerichte targeting beschikbaar door middel van digitale marketing, is dit type van de blootstelling wordt steeds meer en meer waardevol.

 

Kosten per klik (CPC)

Uw CPC is de werkelijke prijs die u betaalt voor elke klik op een advertentie voor een marketingcampagne. Of u nu adverteert op Facebook, Adwords, of ergens anders, hoe lager uw CPC hoe beter!

 

Wervingskosten

Uw wervingskosten geven u een diepgaander inzicht in alles wat er is gedaan om een nieuwe klant te werven. Het is van vitaal belang dat u uw klantlevensduurwaarde begrijpt om te bepalen of uw kosten om elke klant te werven de moeite waard is of niet.

 

Kosten per Lead

Deze digitale marketing KPI is een belangrijke KPI voor sales managers en hun teams, maar ook voor de marketeers die deze leads leveren. De kosten om elke lead binnen te halen geeft een waardevol inzicht in het grote geheel van de marketing van uw bedrijf.

 

Kosten per bezoek

Kosten per bezoek geeft u een beter inzicht in wat er nodig is om uw website verkeer te sturen. De kosten worden afgeleid van het bedrag dat wordt besteed aan alle online marketing activiteiten (SEO, betaald zoeken, etc.) gedeeld door het cumulatieve totaal aantal bezoeken.

 

Inkomsten per klant

Uw omzet per klant geeft u een belangrijk inzicht in uw Customer Lifetime Value. Hoe beter u begrijpt hoeveel elk van uw klanten op de lange termijn waard is, hoe beter u uw marketingbudget kunt optimaliseren om hen te bereiken.

 

Verkoop per bezoek

De verkoop per bezoek digitale marketing KPI is een KPI waarmee u de waarde van elk bezoek, of het aantal bezoeken, kunt bepalen en daarmee de bijbehorende marketinguitgaven kunt begrijpen en rechtvaardigen.

 

Churn Rate

Churn rate is een waardevolle digitale marketing KPI om te begrijpen. Het geeft u inzicht in uw Customer Lifetime Value en wijst u in de richting van gebieden die aandacht nodig hebben. Als u een aanzienlijk aantal klanten verliest, moet u zich afvragen waarom? Is er een sterke band nadat u de eerste verkoop hebt gesloten of worden klanten genegeerd?

 

Bezoeken per kanaal

De bezoeken per kanaal digitale marketing KPI is er een die u helpt te begrijpen welke van uw verkeersgenererende marketinginspanningen het meest vruchtbaar zijn. U wilt uw geld, tijd en energie steken in de meest effectieve marketingkanalen, maar zijn er dingen die u kunt doen om uw inspanningen op andere kanalen te optimaliseren?

 

Conversies per kanaal

Conversie per kanaal is nog belangrijker dan bezoeken per kanaal. Zelfs als één kanaal het grootste deel van uw verkeer levert, als het lage kwaliteit leads levert die niet converteren, werkt het niet. Aan de andere kant, als het kanaal dat minder verkeer genereert leads binnenhaalt die klaar zijn om te converteren, werkt het goed.

 

Aankoopintentie

Als u online verkoopt, kunt u een ongelooflijke hoeveelheid informatie over uw leads en klanten volgen. Gebruik die informatie om uw marketing voortdurend te optimaliseren en u zult zien dat de winst gestaag toeneemt.

 

Aankoop Geschiedenis

Door het bijhouden van de aankoopgeschiedenis kunt u verschillende dingen over uw klant bepalen. Met deze digitale marketing KPI kunt u hen bereiken met gepersonaliseerde aanbiedingen op basis van hun eerdere aankopen. Het stelt u ook in staat om de frequentie te bepalen waarmee u hen op de markt moet brengen, de waarde die zij als klant vertegenwoordigen en het type apparaat waarvan zij het vaakst kopen.

 

Kosten per abandoned cart

Het is normaal om een hoog (ish) percentage abandoned carts te hebben. Mensen verlaten hun winkelmandje doorlopend, maar het is belangrijk om te begrijpen waarom het gebeurt en of het begint toe- of af te nemen. Wat doet u anders dan deze digitale marketing KPI? Heeft u uw kassaproces verbeterd, waardoor de snelheid zou dalen, of heeft u een extra stap toegevoegd aan het proces dat ertoe leidt dat meer mensen afzien?

 

Met de explosieve groei van content marketing in het afgelopen decennium lijkt iedereen zich te storten op deze ultra-krachtige strategie. Het stimuleren van organisch verkeer naar uw website wordt een steeds belangrijker onderdeel van de strategie van bijna elke marketeer.

Maar hoe weet u of het werkt?

 

Als u de volgende digitale marketing KPI’s niet gebruikt om uw inspanningen te volgen, loopt u waarschijnlijk enorme kansen mis.

 

Organische zoekopdrachten

Het aantal organische zoekopdrachten dat uw site ontvangt zal u veel vertellen over de manier waarop zoekmachines uw site vinden. Het trieste feit is dat de meeste sites niet zullen worden gevonden, ook al zijn sommige van hun eigenaren actief deelnemen aan SEO. Zorg ervoor dat uw inspanningen vruchten afwerpen door uw organische zoekopdrachten te volgen.

 

Zoekmachine ranking

Elke zoekmachine heeft een ranking systeem voor websites. Krachtige, gemakkelijk te vinden sites die scoren op hun doel trefwoorden hebben hogere scores dan sites die geen actieve SEO uitvoeren. Kijk naar uw ranking om te zien waar u staat.

 

Terugkeerbezoeken aan de site

Deze marketing KPI helpt u de leads te kwalificeren als ‘ready to market to’ (MQL’s). Hoe meer een persoon uw site bezoekt, hoe meer ze u kennen en vertrouwen en hoe groter de kans dat ze van u kopen.

 

Tijd op de site

De tijd die een bezoeker op uw site doorbrengt is direct gerelateerd aan de hoeveelheid interesse die hij/zij heeft in wat u te bieden heeft. De tijd die wordt besteed aan de KPI van de site is een andere manier om zowel marketing-gekwalificeerde als verkoopgekwalificeerde leads te bepalen.

 

Populaire pagina’s en navigatiepaden

Hoe meer u begrijpt over hoe bezoekers met uw site omgaan, hoe beter. U wilt het voor een bezoeker gemakkelijk maken om de pagina’s te bereiken die hij/zij zoekt en die pagina’s te converteren (indien van toepassing). Neem een kijkje op uw meest populaire pagina’s en de manier waarop mensen ze bereiken, en werk er vervolgens aan om de rest van uw site er op een vergelijkbare manier uit te laten zien en te laten functioneren.

 

Direct verkeer

Direct verkeer is een digitale marketing KPI waarmee u uw merkbekendheid en de prestaties van op exposure gebaseerde marketingactiviteiten kunt evalueren. Als mensen direct naar uw site navigeren, kennen ze uw merk en willen ze weten wat u te bieden heeft.

 

Verwijzingsverkeer

Het verwijzingsverkeer van andere sites helpt u te begrijpen waar uw bezoekers vandaan komen. Zijn er andere sites die naar uw pagina’s linken? Genereert uw betaalde advertenties het verkeer? Wat is de kwaliteit van uw leads uit elke bron?

 

Bouncerate

Bounce rate is een digitale marketing KPI die meer te maken heeft met de gebruikerservaring van uw site. Als uw bezoekers kort na het bereiken van uw site aan de staart draaien (stuiteren), kan het voor hen niet eenvoudig zijn om te vinden wat ze zochten of te begrijpen wat u te bieden heeft.

 

Nieuwe bezoekers versus terugkerende bezoekers

Deze digitale marketing KPI zal helpen bepalen hoeveel van uw totale verkeer wordt gegenereerd door uw Sea activiteiten, en hoeveel komt van uw vaste klanten/bezoekers.

 

Totale conversies

Het totale aantal conversies dat u kunt genereren vanuit uw site zal u helpen om nieuwe doelen te stellen voor het optimaliseren van uw digitale marketingstrategie. Als u in staat bent om een bepaald bedrag per maand te genereren, wat kunt u dan doen om dat aantal te verhogen door middel van optimalisatie?

 

Conversieratio per trefwoord

Een van de meer gedetailleerde digitale marketing KPI’s op de lijst, conversieratio per trefwoord kunt u de soorten trefwoorden die de meest (en minst) kwalitatief hoogwaardige leads die uiteindelijk converteren te identificeren. U kunt in staat zijn om te rangschikken voor veel trefwoorden, maar tenzij ze betrekking hebben op het onderwerp waar uw betalende klanten naar op zoek zijn, zullen ze u geen goed doen.

 

Inkomende links

Inkomende links zijn een uitstekende indicator dat u uitstekende content creëert (of dat uw linkbuilding strategieën hun vruchten afwerpen). Hoe meer waarde u aan uw content toevoegt, hoe groter de kans dat mensen er naar linken.

 

Sociale media

 

Sociale-mediamarketing is een enorm onderdeel geworden van de digitale marketingstrategie van veel bedrijven, maar te veel bedrijven doen het alleen maar omdat ze denken dat ze het moeten doen. Door veel aandacht te besteden en verbeteringen aan te brengen op basis van uw bevindingen, wordt een goede social media campagne een geweldige campagne, en een campagne die gemakkelijk kan worden gerepliceerd.

 

Likes

Een Facebook “Like” is de makkelijkste manier voor een gebruiker om met je berichten, advertenties, etc. in contact te komen. Hoewel het niet tot conversies kan leiden, is het een indicator dat je een stap in de goede richting zet en dat deze persoon je bijdrage waardeert.

 

De betrokkenheid van elke post creëert ook een sneeuwbaleffect, waardoor de barrière voor andere gebruikers wordt verlaagd om het leuk te vinden, te becommentariëren en te delen. Dus hoe meer je kunt krijgen, hoe meer mensen je kunt bereiken. Als u betaalt voor advertenties, hoe meer engagement uw advertenties ontvangen, hoe goedkoper ze zijn om weer te geven, dus het bespaart u ook geld.

 

Mentions

Wanneer gebruikers uw merk vermelden op sociale media, dan is dat om één van de twee redenen. Mensen delen iets wat ze leuk vinden met hun netwerk of maken een klacht. Hoe dan ook, het is iets om op te letten, want je zult in staat zijn om sociaal bewijs te verzamelen uit positieve commentaren of te reageren op klachten van klanten en eventueel de situatie te verhelpen.

 

Comments

Reacties zijn een nog hogere vorm van betrokkenheid dan likes, In plaats van simpelweg te liken, neemt een gebruiker de tijd om u te vertellen wat hij of zij leuk vindt of niet leuk vindt aan uw bericht en krijgt u meer informatieve feedback.

 

Shares

Shares zijn een andere uitstekende manier om feedback te verzamelen over hoe mensen uw berichten ontvangen. Gebruikers delen niet, tenzij ze het leuk vinden wat je zegt, dus let op en kopieer berichten die dit soort betrokkenheid krijgen.

 

Gemiddelde interactie per bericht

De gemiddelde interactie die je van elke post ontvangt, geeft je een geweldige manier om te begrijpen hoe goed je algemene social media strategie presteert en of er gebieden zijn die verbeterd moeten worden of niet.

 

Video views

Video wordt steeds belangrijker in de wereld van social media en digitale marketing als geheel. Deze digitale marketing KPI helpt u te begrijpen hoe uw video’s worden ontvangen, hoe goed uw publiek zich met video bezighoudt en of u zich meer op video moet richten of niet.

 

Landingspagina’s

 

Opt-Ins/Downloaden van content / conversiesnelheid

Uw opt-in/omzettingspercentage op een landingspagina vertelt u hoe goed mensen uw landingspage vinden. Deze digitale marketing KPI zal u ook veel vertellen over de gepercipieerde waarde van uw content aanbod.

 

Tijd op de pagina

Als uw landingspagina bezoekers iets van waarde biedt, dan weet u dat op basis van de tijd die ze op de pagina doorbrengen en het aantal gegenereerde conversies.

 

Bounce Rate

Als uw landingspagina vervelend is en moeite heeft om uw bezoekers enige waarde te bieden, dan kunnen ze onmiddellijk afklikken of zelfs uw site verlaten.

 

 

E-mailmarketing

 

Uitschrijvingspercentage

Uitschrijvingspercentage is een belangrijke KPI voor e-mailmarketing om te volgen. Als u te veel e-mails verstuurt, te veel salesy content, of gewoon de juiste marketingbericht naar de verkeerde mensen stuurt, willen ze misschien geen e-mails meer van u ontvangen. Als u een hoog uitschrijvingspercentage hebt, moet u goed kijken naar wat u naar uw lijst stuurt en hoe vaak.

 

Bounce Rate

Uw bounce rate zou laag moeten zijn als mensen u hun juiste e-mailadressen geven. Je moet beter kijken naar je e-mailcapture systeem als het valse adressen accepteert zonder bevestiging. Ja, u wilt dat mensen uw content ontvangen, maar u wilt er ook zeker van zijn dat u hun e-mail terugkrijgt.

 

Open Rate

Uw open rate is een e-mail marketing KPI die u veel zal vertellen over uw e-mailonderwerpen. Als u e-mails verstuurt die niet worden gelezen, waarom niet? Neem een kijkje op uw onderwerp. Zou u uw e-mail openen op basis van wat u leest? Zo niet, wat kan er gedaan worden om het te verbeteren?

 

Doorkliksnelheid (CTR)

Elke e-mailmarketingcampagne moet een doel hebben, en een van de manieren om die doelen te realiseren is via CTA’s in uw exemplaar. Als u een CTA opneemt, is het belangrijk om te meten hoeveel mensen er daadwerkelijk op klikken en naar uw landingspagina, website, etc. gaan.

 

Lead Generatie

 

Lead Origin

De bronnen van uw leads is een van de belangrijkste dingen die u kunt begrijpen over uw marketing. Als u weet welke bronnen het meest effectief blijken te zijn, kunt u uw inspanningen daarop richten en uw budget weghalen bij de minst vruchtbare.

 

Leadvolume

Leadvolume is het aantal leads dat wordt gegenereerd door een individueel kanaal of als geheel. Inzicht in uw leadvolume helpt u om te bepalen hoeveel leads u moet genereren om een verkoop-/opbrengstdoel te bereiken.

 

Kwaliteit van leads

Het bepalen van de kwaliteit van leads stelt u in staat om uw marketing te optimaliseren. Als een marketingkanaal een overvloed aan leads genereert, maar u vindt ze moeilijk te converteren, kan het zijn dat uw boodschap de verkeerde mensen bereikt. Als het een sterk aantal MQLs (marketing-gekwalificeerde leads) of SQLs (sales-kwalificeerde leads) genereert, weet u dat uw boodschap sterk is en uw targeting is

 

Verkoop/Strategie

Nu we de leadgeneratie hebben behandeld, laten we eens kijken naar het verkoopproces en de strategie die u zult gebruiken om het te optimaliseren.

 

Marktaandeel

Inzicht in uw belang in de markt is een geweldige manier om te bepalen hoe uw stuk in de puzzel past. Hoeveel potentiële klanten zijn er in uw branche, niche, etc.? Hoeveel klanten bedient u? Hoeveel bent u in staat om te bedienen? Wat is er nodig om er te komen?

 

Top-of-Mind en Aided Awareness

Uw merkbekendheid is een belangrijk onderdeel van het hele marketingproces. Het evalueren van uw top-of-mind awareness is een moeilijker te volgen metriek, maar speelt een belangrijke rol in het begrijpen van uw niveau van publieke exposure en het behoud van uw merk.

 

Nettowinstmarge

Om uw rendement op uw investering echt te begrijpen, moet u eerst evalueren hoeveel van dat rendement wordt gerealiseerd als een winst. Alleen dan kunt u slimme marketingbeslissingen nemen.

 

Aantal verkopen

Als het gaat om resultaatcijfers, zijn er weinig digitale marketing KPI’s die meer impact hebben dan het aantal verkopen. Het is waarschijnlijk de eenvoudigste te volgen en de meest voorkomende.

 

Trial ritme

Het aantal mensen dat ervoor kiest om deel te nemen aan een proefaanbieding ten opzichte van uw algemene bezoekers zal u helpen om de waarde van uw aanbod te begrijpen en om te bepalen of de toetredingsdrempel al dan niet te hoog is of de risico-beloningsverhouding uw aanbod levensvatbaar maakt voor uw bezoekers.

 

% van de verkoop van Digital

Veel bedrijven nemen deel aan zowel digitale als traditionele marketingacties. Inzicht in uw omzet en rendement van digitaal versus traditioneel zal u helpen om te begrijpen waar u uw inspanningen wilt concentreren en of er al dan niet behoefte is om de budgetten aan te passen.

 

Lifetime value customers

De waarde die uw klant gedurende zijn hele levensduur bij uw bedrijf vertegenwoordigt, moet worden begrepen om uw marketingbudget effectief aan te passen. U kunt bepalen dat het de moeite waard is om een klant te sluiten omdat de gemiddelde levensduurwaarde van uw klanten 5 keer de waarde van een enkele transactie is.

 

Klachten van klanten

Het volgen van klachten van klanten is de beste manier om uw klantervaring te verbeteren en uw merk op de lange termijn te verbeteren. Hoe meer u van uw klanten kunt leren, hoe beter.

 

Klantbehoud / retentie

Het proces van marketing naar en het sluiten van een klant is moeilijk en duur, dus is het belangrijk om bij te houden in welk tempo je hem of haar verliest of behoudt. Uw marketing moet niet stoppen bij het einde; u moet voortdurend in contact met hen zijn om uw merk op de voorgrond te houden en ervoor te zorgen dat ze bij u terugkomen.

 

Mobiel

 

Met de beperkte aandacht van de gebruikers en het gebrek aan onroerend goed om mee te werken, moet u uw marketing optimaliseren.

 

Bounce Rate

Uw mobiele bounce rate zegt ietsover de  gebruikerservaring van uw mobiele site. Als mensen geen reden vinden om rond te hangen, wilt u weten waarom ze vertrekken. Is uw site te druk, verwarrend, moeilijk te navigeren? Zoek uit en breng de juiste wijzigingen aan.

 

Opt-In Registraties

Mobiele opt-ins zijn nog moeilijker te vinden, dus u zult waarschijnlijk de barrière voor toegang tot een minimum moeten beperken. Als u niet de opt-ins krijgt waar u naar op zoek bent, moet u misschien uw lay-out wijzigen om meer opt-in gericht te zijn. Elke pagina/site moet een einddoel hebben, wat is het jouwe?

 

Tijd doorgebracht op de website

De tijd die uw gebruikers op uw site doorbrengen, vertelt u veel over de bruikbaarheid ervan. Mobiele sites worden steeds gebruiksvriendelijker, maar ze zijn nog steeds te klein om een full-size ervaring te bieden. Als u ziet dat gebruikers zich bezighouden met de inhoud van uw mobiele site, weet u dat u een goede lay-out heeft. Zo niet, dan wilt u misschien uw ontwerp heroverwegen om een aangenamere ervaring te bieden.

 

Populaire pagina’s en navigatiepaden

Naar welke pagina’s navigeren uw gebruikers het meest? Waar brengen ze de meeste tijd door? Bepaal hoe het zit met die pagina’s/navigatiepaden die ze zo populair maken en gebruik ze om de rest van uw site als zodanig te optimaliseren.

 

Verwijzingsverkeer

Uw verwijzingsverkeer zal u vertellen welke van uw betaalde en organische marketingkanalen het beste werken voor uw mobiele gebruikers. Als u adverteert op mobiele kanalen zoals Instagram, is het belangrijk om bij te houden hoeveel bezoekers ze u de weg wijzen.

 

Organisch verkeer

Organisch verkeer is een digitale marketing KPI die laat zien hoeveel mobiele gebruikers direct uw url invoeren.