EffectiveProfiles is gerechtigd het Privacy waarborg te voeren

Frank Beunk Algemeen

Het is erg belangrijk dat de consument vertrouwen heeft in jouw bedrijf. Omdat organisaties steeds meer in een digitale wereld opereren en ook veel bezig zijn met het verzamelen en analyseren van gegevens, kan de consument het gevoel krijgen dat zij de controle over hun gegevens verliezen. Voor marketeers is het daarom van belang dat er open en duidelijk gecommuniceerd wordt welke gegevens verzameld worden én hoe deze worden gebruikt. Om dit te waarborgen is in 2010 het Privacy Waarborg ontwikkeld.Wij gaan voor goud!

De DDMA Privacy Autoriteit heeft in april 2018 geoordeeld dat de Privacy en Security check van het Privacy Waarborg naar tevredenheid is afgenomen. Dit betekent dat EffectiveProfiles per maart 2018 gerechtigd is het nieuwe Privacy Waarborg te voeren. En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee! Informatiebeveiliging is voor een data driven marketing organisatie als ons natuurlijk ontzettend belangrijk. Daarom zijn wij erg blij dat de informatiebeveiliging als uitstekend wordt gezien en we het label goud mogen hanteren. Hieronder staat meer toelichting over de procedure.

Hoe wordt dit bepaald?

Door de privacy-check en security-check van de DDMA Privacy Waarborg wordt gecontroleerd en beoordeelt of de organisatie de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Telecommunicatiewet voldoende geborgd heeft in de marketingprocessen. Ook wordt gecontroleerd of de basisprincipes voor een eerlijke en zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens zijn geïmplementeerd.

Voor de security-check zijn de beveiligingslabels ‘goud’ en ‘zilver’ te behalen. Wij zijn trots je te mogen vertellen dat we vanaf nu goud gecertificeerd zijn!